Minska risken att våld uppstår

Våld är sällan något man eftersträvar i någon situation. Ibland uppstår dock våldsamheter oavsett hur mycket man än försöker skydda sig. Det finns dock sätt att minska den här risken på, oavsett om det gäller privata hem, offentliga platser eller något annat. Här tar vi upp några av de alternativ som du kan ta hjälp av.

Undvik oinbjudna gäster

denna sida kan du läsa mer om säkerhetsspärrar och säkerhetsdörrar. De kan förhindra att obehöriga personer tar sig in på din arbetsplats eller begår hemfridsbrott i ditt hem. När en objuden gäst tar sig in blir det ofta våldsamt och otäckt oavsett vilket syfte den oinbjudne gästen har med sitt besök. Genom att se till att platsen är så skyddad som möjligt från den typen av besök minskar man risken för att någon ska behöva ta till våld.

Alkoholgränser

I många fall kan alkohol vara en orsak till att våld uppstår. Det kan handla om att någon blir lite för full, om att berusningen gör att någon missuppfattar något eller liknande. Det här kan ske på firmafester, privata tillställningar eller bara under en vanlig helg. Genom att helt enkelt ha nolltolerans för alkohol på festen eller i hemmet kan man undvika det här. Ett annat alternativ är att det istället sätts upp alkoholgränser. En alkoholist kommer antagligen att bli sur och kanske vägra komma på festen, eller smygdricka men det kan trots allt minska risken. Om det är så att alkohol trots allt dyker upp i bilden kan man helt enkelt avvisa den person som inte lyssnar. Är det en middag eller fest kan man begränsa alkoholen till två glas eller liknande per person.

Undvik våldsamma relationer

Ett annat sätt att undvika våld är genom att helt enkelt inte umgås med personer som är kända för att bruka det. Om en person skryter om att denne är våldsam och har gjort olika våldsamma handlingar, eller om en person har ett sådant rykte kring sig, kan det ofta stämma och om man är emot våld gör man klokt i att fundera på om relationen verkligen är värd risken att bli utsatt för våldet. Om man är i en relation kan det vara så att man märker att partnern börjar ta till våldsamma tendenser, att denne hotar med våld eller liknande. Det kan kännas svårt att bryta upp men i regel är det just uppbrott som brukar behövas. Att inte avsluta en relation där våld förekommer, och där man inte får hjälp kan sluta med att ena parten avlider, antingen i form av dråp eller som mord. Ett förhållande byggt på våld, särskilt där barn är inblandade, slutar sällan lyckligt för någon part och är man själv för antivåld finns det inte mycket kvar att kämpa för.

Minska risken att våld uppstår

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top
zakra