Dödligt våld i nära relationer

Varje år dör minst en kvinna i så kallat dödligt våld i nära relationer i Sverige. Enligt tidigare granskningar och statisk har närmare 299 kvinnor mist sitt liv på grund av våld i en nära relation, där maken, pojkvännen eller exmannen ligger bakom mordet.

Dödligt våld i nära relationer grundas vanligen på en långvarig relation med våld och hot sedan innan. Därför kommer det inte alltid som en chock att den som levt i en destruktiv relation med fysisk och psykisk misshandel blir offret för en sådan aktion.

Har du förlorat någon närstående till dödligt våld i nära relationer? För rådgivning och hjälp att anordna begravning för den avlidne kan du kontakta https://lovabegravning.se/ som hjälper dig med alla de svåra frågorna och att anordna en fin ceremoni i hyllning till den som gått bort.

Barn som mister sin förälder i dödligt våld

Omkring 246 barn har sedan 2000-talet förlorat sin mamma på grund av dödligt våld. Därför är det viktigt att våld i nära relationer tas på allvar. Då många kvinnor som utsätts för våld i en nära relation kan ha svårt att söka hjälp är det viktigt att fler statliga myndigheter och skolor uppmanar barn att tala öppet om våld i hem. Där barnen kan känna sig trygga med att berätta för en utomstående vuxen om vad som försiggår i hemmet och få hjälp med situationen innan det går för långt. För en tryggare barndom där barnet får behålla båda sina föräldrar vid liv.

Dödligt våld i nära relationer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top
zakra